Het centrum voor flebologie en lasertherapie - De Zuid-Hollandse eilanden
Flebologisch Centrum

Lasertherapie

Lasertherapie
Deze laser is geschikt voor de oppervlakkige kleine en fijne vaatjes. De patienten hebben geen klachten.

Lasertherapie is vooral geschikt voor de cosmetisch storende roodblauwe/paarse spatadertjes, de zogenaamde berkentakjes op de huid. Met een laser worden de kleine vaatjes van buitenaf verwijderd.

Deze behandeling wordt alleen gedaan in Hellevoetsluis. Op maandag middagen de lasertijd gaat met blokken van 15 minuten.  

Wat gebeurt er tijdens de laserbehandeling?
Met een laser worden de kleine rode of paarse vaatjes (berkentakjes) verwijderd. Meestal zijn na enkele behandelingen de berkentakjes verdwenen. Direct na de behandeling kleurt het behandelde gebied rood, dit trekt na enkele dagen weg. Daarna is nog wel een grijze kleur van de adertjes te zien. Deze grijze kleur trekt na ongeveer 6 weken weg.

Is de behandeling pijnlijk?
Lasertherapie kan als pijnlijk worden ervaren, Hoe groter de bloedvaatjes, hoe pijnlijker de behandeling. Meteen na de behandeling kunt u  de huid koelen, waardoor de pijn snel afneemt.

Zijn er bijwerkingen?
Na de behandeling is de huid rood en gezwollen, dit verdwijnt binnen enkele dagen. Soms ontstaan er kleine blaartjes en/of pigmentvlekjes. Ook deze verdwijnen weer vanzelf.

Na de behandeling
Blijven koelen wanneer dit verlichting geeft en smeer regelmatig met een verkoelende after sun lotion. Felle zon 6 weken voor en 6 weken na de behandeling vermijden. Dit geldt ook voor de zonnebank en zelfbruinende crèmes. Gebruik steeds een goede zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van minimaal 20.

Let op: Wanneer u voor een laserbehandeling op de poli komt, mag u uw benen NIET insmeren, dit belemmert de laserbehandeling.

Deze oppervlakkige laser is niet vergoed door de zorgverzekeraar. U kunt altijd informeren bij u eigen zorgverzekering.
U betaald 110 euro per 15 minuten. 

 De folder over de lasertherapie kunt u hier downloaden.

Contact
Bezoekadres
'Het Nieuwe Weergors'
Vliet 4
3224 HE Hellevoetsluis
Telefoonnummer
(0181) 330150
E-mail
Wij werken samen met het